Tapahtui 16 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua…

Prologi:

”Ensin meitä oli vaan UG (lausutaan jäljempänä UGH) ja mä,

sitten siihen tuli pari eläintä.

UG tunsi ne, mutta minä en,

siispä keksin yhden soittimen.”

*********

UG soitti kiveä, ja minä käsilläni vatsaani, ja sooloissa reisiäni.

Siitä tuli The Bändi.

Soitimme alkuun yksinkertaista Etiopian aavikon hyeenan ulvontaa, mutta ennen pitkää se tuntui kaikuvan vain aavikon kuuroille dingoille.

UG:han se meistä laulumies oli. Aina kun UG lauloi, niin lähitienoon sapelihammastiikerit, aavikon sudet ja T-Rexit tulivat paikalle …

Välillä yleisön ulvonta ja toistensa syöminen oli niin julmaa, että jouduimme vetäytymään bäkkärille maakuoppaan ja vetämään kiven suuaukolle (olette ehkä löytäneet näitä luitamme?)

Lähdin yöllä kuselle. Kompastuin kaksi viikkoa kuolleena olleeseen vanhaan virtahepoon. Löin vahingossa sitä pimeässä juuri keksimälläni vasaralla. Ääni oli mielenkiintoinen. Tarvittaisiinko sitä ääntä The Bändissä?

Kyllä se siihen tiensä löysi. Siitä tuli kuitenkin loppujen lopuksi basari. Kyllä The Bändi aina basaria tarvitsee… Siitä tulivat vuosituhansia kukoistaneet basarivitsit, jotka vasta 1970-luvulla jalostuivat basisti-vitseiksi.

Kuolleen miehen basari: kolme herttaa, kourallinen Niilin hiekkaa  ja kaksi laulujoutsenta samassa basarin suussa ….

Siitähän pikkuhiljaa muodostui orkesteri. Villieläimet välillä söivät bändimme jäseniä, jolloin koimme luonnonmukaista uusiutumista ns. Darwinin evoluutioteorian mukaan.

Pikkuhiljaa tuli jääkausi ja keikkatulot vähenivät. Olimme kuitenkin soittaneet jo vähintään yhtä kauan, kuin Dallape. Enää ei mammutinnahkaa jäänyt edes käteen keikoista…. Jääkausi oli totta….

Tätä kesti noin 10 000 vuotta ja siinä pikkuhiljaa jää alkoi sulaa. Eläimet löysivät yhä enemmän keikoillemme, ja nahkaa alkoi tulla…. ”Mul on 30 000 kärpännahkaa taskussa…fiddu”.

Olimme saaneet ensimmäisen julkaisumme: ”UG ja mä”, Euroopan laajuiseen julkaisuun rummuilla, ja mitä nyt niitä oli? Savuja?

Se oli niin tuhoon tuomittu formaatti SAVU… voi vittu…

Meitä kyllästytti jo koko touhu. Varsinkin UG oli tosi kyllästynyt The Bändin sisäisiin ristiriitoihin…. Syödäänkö aina lihaa karvoilla vai ilman?

UG rupes tekeen omia biisejä kivellä ja vasaralla. Sit se löysi jonkun luolamaalarin, mikä maalaa hirven verellä. Yks luola oli ollut täynnä sen maalaamia hirvenpäitä ja muuta paskaa, ja luolan keskellä katossa oli joku juttu. Luolamaalari oli tehnyt puista hökkelin mitä pitkin voi kiivetä.

UG kiipesi… kattoon oli luolamaalari kirjoittanut, että laita pääsi lenkistä sisään. UG laittoi…… ja nyt kuuntelemme vain esihistoriallisia biisejä….

PS. toimitus ei ota vastuuta ajankohtien todenperäisyydestä, eikä siitä, että oliko luolamaalari maalannut luolansa verellä vai hennalla.